Clean Beauty

Clean beauty, je hoort het de laatste heel veel. Maar wat ís Clean Beauty nu eigenlijk?

Clean Beauty is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar cosmetische producten die gemaakt zijn met veilige en niet-toxische ingrediënten.
Het gaat hierbij om producten die vrij zijn van potentieel schadelijke stoffen zoals parabenen, ftalaten, sulfaten, minerale olie, formaldehyde en synthetische geurstoffen.
In plaats daarvan bevatten deze producten natuurlijke en organische ingrediënten die minder irritatie of allergische reacties veroorzaken.

Clean beauty is populair geworden vanwege een groeiende bewustwording van de mogelijke gezondheidsrisico’s van sommige ingrediënten die in traditionele cosmetische producten worden gebruikt.
Consumenten die Clean beauty producten kopen, willen vaak een meer natuurlijke en duurzame benadering van hun huidverzorgingsroutine en ze willen producten die zowel veilig als effectief zijn.
Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat de term ‘clean’ niet wettelijk gedefinieerd is, dus het is belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst te controleren om er zeker van te zijn dat een product voldoet aan jouw eigen wensen.

Wat goed is om te weten is dat bij House of Lovina gesproken wordt over Clean Beauty, wanneer de producten zoveel mogelijk natuurlijk zijn. Natuurlijke ingrediënten zijn gewoonweg niet altijd mogelijk in producten, maar dan vinden wij het heel erg belangrijk dat de ingrediënten minstens biologisch zijn. En dat zijn de producten bij ons dus allemaal. Daarnaast mogen er voor ons geen chemicaliën in zitten of hormoonverstoorders en andere troep. Clean Beauty dus!

Klik hier om te zien welke Clean Beauty producten wij in aanbieden.

Koop jij ook bewust jouw huidverzorgingsproducten, of maakt het jou niet zoveel uit?

En wat betekent Clean Beauty voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *